11 wyników
Książka
W koszyku
Książka Feliksy Starzyńskiej i Anny Ners podpowiadająca w jaki sposób można domowymi sposobami uwędzić szynkę czy zapeklować mięso. [https://lubimyczytac.pl/]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Książka
W koszyku
(Felix, Net i Nika / Rafał Kosik ; 15)
Felix, Net i Nika wracają do... liceum! Kłopoty z reorganizacją szkoły to nie jedyne, z którymi muszą się zmierzyć. Wszyscy będą musieli sobie poradzić z czymś, co wygląda na koniec świata, jaki znamy. Nie ma prądu, internetu, zaczyna brakować wody, jedzenia i wszystkiego, co daje nam technika i cywilizacja, do czego jesteśmy przyzwyczajeni i uważamy za naturalny element naszego życia. Mnóstwo przygód, humoru i... nauki. Tom można czytać niezależnie od innych książek serii.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. III
Książka
W koszyku
Lubię majsterkować / Adam Słodowy. - Wyd. 8. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1984. - 316 s. ; 19 x 20 cm.
„Lubię majsterkować” składa się z pięciu części. Są one podzielone według stopnia trudności wykonania opisywanych rzeczy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Książka
W koszyku
Poradnik dla mechaników / Michał Godlewski. - Wyd. 16 popr. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1982. - 388 s. : fot., rys., wykr. ; 21 cm.
Poradnik jest przeznaczony jako książka fachowa dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych, a także dla techników grupy mechanicznej oraz nauczycieli zawodu. Książka zawiera podstawowe wiadomości (podane w postaci tabel i zestawień) z zakresu geometrii, mechaniki i chemii, rysunku technicznego, metaloznawstwa, części maszyn i technologii metali. [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 62
Książka
W koszyku
Poradnik warsztatowca mechanika / . - 6. - Warszawa : Wydaw-a Nauk.-Tech., 1971. - 1363 s. : : il., wykr. ; 19 cm.
Poradnik posiada prawie 1400 stron. Zawiera różne zagadnienia z mechaniki ogólnej, spawalnictwa, matematyki, metaloznawstwa różne tabele fizyczne, jednostki miar i inne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 62
Książka
W koszyku
W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Książka
W koszyku
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas III i IV technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: technologia i organizacja żywienia. W niej potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serwowania potraw, posiłków i napojów oraz sporządzania potraw kuchni polskiej, regionalnej i kuchni innych narodów, a także potraw dietetycznych. [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Książka
W koszyku
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej. [ opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Jastkowice
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kłyżów
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kłyżów
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kłyżów
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej